På den 37e dagen

… så har jag tappat 6.7 kilo totalt.

Jag har börjat med periodisk fasta, 16:8 metoden (dock min egna flexibla version).

16:8 går ut på att du har ett ätfönster på 8 timmar (du ska inte frossa i 8 timmar) och sen fastar du i 16 timmar. Det brukar vara normalt med lunch+middag. T.ex äter du middag kl 18, så får du äta lunch från och med kl 10. Och sen äter du middag igen vid 18.

2 måltider om dagen, var det som höll för mig. Troligen pga att jag kombinerade det med LCHF. Och därmed höll jag mig mer mätt på min kost, vilket gjorde att jag bara åt 2 mål om dagen.

Framförallt, så åt jag _när_ jag var hungrig. Var jag hungrig 16, så åt jag då. Om jag inte åt någonting mer på kvällen, så räknade jag min 16:8 från och med kl 16. (Dvs jag fick lov att äta från kl 8 dagen efter)

Från 3 mål mat + nåt mellanmål/fika/snacks, till bara 2 mål. Känns bra (inga negativa hälsoeffekter alls).

Ha de gött

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: