Resan började den 24e april i år

Hej hej!

Jag heter Stefan, är 28 år och har varit överviktig merparten av mitt liv.
Jag har aldrig lidit av det nämnvärt, mest när man inte mått bra i sig själv, inte kommit i ett visst plagg eller nåt annat.
Jag har också alltid fått höra saker som:

– du ser inte ut att väga sååå mycket…

– det smetar ut sig på längden!

Och andra saker, det gjorde ju också att jag kände att “vafan, då kan jag fortsätta vara tjock..”.

Den 24e april 2017 bestämde jag mig för att hoppa på LCHF. Jag skulle stå emot så gott jag kan. Att äta kolhydrater alltså.
Varför detta? Ja, en herre uppe i Dalarna fick Diabetes typ2 och sa nej till insulin och hoppade på lchf-tåget. 1 år senare är han symptomfri och 30+kilo lättare. Han var i samma vikt och kroppform-ish som jag; “Men då måste det ju funka på mig med..”. Tänkte jag.

Min pappa har diabetes typ1, barn/ungdomsdiabetes. Jag har alltid levt med den vetskapen att jag ligger i riskzonen, jag vet inte varför, nu verkar det mer som att diabetes är kostrelaterat, mer än genetiskt ärvt… men jag är inte expert på den punkten, så jag vågar inte uttala mig för mycket om det, ändå har jag ätit lördagsgodis, fredagsmys (snacks), läsk i veckorna, fika och chokladbollar och ett gäng energidrycker, släng på en pizza också. Men vafan, man är ju ung och odödlig? Mja, börjar närma mig 30, snart är jag halvvägs i livet, då är man inte ung längre.

Den 24:e april bestämde jag mig, då drack jag min sista vanilla coke och sen gav jag mig ut på denna lågkolhydrat-resan (bra start va?).
Jag bestämde mig att jag skulle inte äta pasta, ris, potatis, mjöl, deg, läsk, godis, raffinerat socker. På stubb.
Dagen efter drack jag ett glas mjölk till maten, som jag inte tänkt.. det gick av vana. Hejdå till den.

Det var en måndag jag började. Helgen var jobbigast, jag hade inte köpt godis och jag fick inte ta barnens, förstås. Men jag hade utvecklat ett tankesätt; “Det är ett gift för mig, det är inte bra för mig, därför ska jag inte heller äta det”. Det har funkat, i matvaruaffärer, på kalas, vid skafferisug… Det har fungerat, för mig.

Vågen har pekat neråt, sen jag började. Jag har idag tappat 15kg på 11 veckor. Och jag mår jättebra!

Häng gärna på min resa, jag ska försöka återskapa poster från när jag började.

Ha de gött.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: