-25kg på 18 veckor!

Man ser oftast reklam om att tappa 10 kilo på 10 veckor. Jag hade tappat runt 14 (finns tidigare i bloggen).

På 18 veckor och 3 dagar för att vara exakt så har jag tappat 25 kilo. Jag har gått från 129 till 103.9 (vi kan avrunda till 104).
Jag vet inte vad min midja var på från början, men om man skulle utgå från att varje kilo är 1 centimeter, så har jag gått från 127cm till 102cm.
Jag har gått från midjestorlek 42″ till 38″ (enligt Ullareds jeansutbud).
Jag har gått från att inte jogga alls, till att kunna jogga 2.5km.
Jag har gått från osund relation till mat, till en medveten relation till mat. Kanske till och med sund, den känns sund.
Jag är retvis ett par hundra gram från att nå nivån “övervikt” istället för “fetma klass 1” på bmiskalan (smått oviktig, men kul ändå).
Jag har gått från “För hög” till “Hög” nivå på kroppsfettsprocenten.
Det är inte längre jobbigt att lägga sig ner på golvet och leka med minstingen för att senare resa sig upp och röra om i grytan i köket.

Så många stora hälsovinster känns det som att jag gjort.
Jag har undvikit Diabetes typ 2, eftersom jag inte längre äter socker eller kolhydrater i den stora mängden så kommer min lever inte att bli överfull.

Det känns som att jag lever ett bättre liv hälsomässigt.

Kan berätta också att innan jag började den här resan, började i April, så ringde jag vårdcentralens dietist i februari ungefär. Då fick jag veta att det var ett halvårs väntetid. Igår fick jag hem en kallelse till denna dietist, jag hade glömt/förträngt att jag sagt ja till att bli inkallad när det fanns tid. Men jag är osäker på om jag vill gå till dietisten, det känns som 50/50, antingen kommer hen berömma mig och bekräfta min metod, eller så kommer hen försöka tuta i mig att det här är fel och man ska minsann ha kött potatis å brunsås med lite broccoli och sylt till. Om du förstår vad jag menar. Kolhydrater, tallriksmodellen. Gärna ett glas lättmjölk till också.

Jag vill gå av ren nyfikenhet, se vad svenska landstingets råd är. I min trakt.

Ha de gött!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: