Jag gjorde det! :D

Den 22a Juli så sprang jag (återigen, läs jogga/lunka) spåret för första gången, då kom jag cirka 1.4kilometer utan att stanna vilket jag redan skrivit om.
Imorse hade jag sån där lust att gå ner till spåret, och testa mig själv.

Igår så försökte vi lära Isabelle att cykla, hon får faktiskt fart på den och då gäller det att springa med. Vi har en liten runda som är perfekt att öva på. Den rundan var döden förra året, man gjorde nästan vad som helst för att slippa gå runt den där rundan, eller lunka i alla fall.
Men igår när hon fick fart och jag sprang efter, så var det så “lätt”. När hon stannade för att “vila” så stannade jag med, jag var var knappt andfådd ens. Då kände jag “nu är det dags att gå ner till spåret”.

Idag gick jag ner till spåret, på fastande mage (åt grillat vid 17-tiden igår). När jag kom till “starten” på spåret så knappa jag in på fitbit-appen att jag skulle “Springa” (det finns inget “jogga”, så springa är det närmsta jag kommer). Och började köra… I början var det tungt, första 3-400 metrarna. Då började jag tänka att “fasen, ska jag inte orka längre än såhär?” men jag joggade vidare, kurva efter kurva, en lyktstolpe i taget liksom. Och då hände nåt, vet inte om det var adrenalin eller något, det kändes som att kroppen kände “Han kommer inte sluta, bäst att vi hjälper honom då..” för till slut kom jag till mittpunkten på spåret. Jag hade inte ont i varken hals, hjärta, knä eller benpipor. Det enda som jag “kände” var att orken inte fanns och att jag gärna ville stanna. Kurva efter kurva visste jag att “nu börjar jag närma mig slutet, bara det här, sen de här.. kör nu”.
Det var ingen rekord tid kan man säga, men det är en start! Jag har tagit mig runt spåret utan att promenera/stanna.
Man börjar nästan gråta för varje framgång som händer…

Och mer ska komma! 😀
Man är lite som ett barn på julafton, “snart är jag under 100kg, snart är jag under 100cm i midja, snart klassas jag inte som ‘fetma klass 1’..” fast det tar fasligt mycket längre tid än att vänta på att klockan ska slå “dags-att-öppna-julklappar-dags”.

Ha de gött! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: