Nu måste jag skärpa mig…

Jag skaffade mig den här bloggen för att jag skulle, dels föra nån form av egen journal och dels “få ut” mina tankar och erfarenheter.
Tröttheten och hösten slog omkull mig helt å hållet och jag har fokuserat på min familj och mina egna “nöjen” så sett, spela datorspel och ge mig ut i spåret nån gång.

Men min viktresa har inte stannat upp, den må dock ha bromsats ner lite. Jag tappar inte längre 1-2 kilo i veckan utan mer 500gram eller mindre kanske, men jag är inte bitter för det. Jag kan till och med tolerera att jag gått upp, för jag vet hur jag får bukt med det (genom att fasta bort det).

Jag tänker, sålänge jag inte går upp vecka efter vecka så är de bra! Och sålänge jag vet varför jag gått upp (t.ex om jag ätit lite mer eller lite sämre mat) så är det lugnt. Jag har kontrollen, vågen ger mig kontrollen över hur det går för mig.
Det känns viktigt, när jag var som tyngst kände jag mig lättare än vad jag var, så jag fortsatte äta dåligt+mycket och tänkte “äh, jag väger väl cirka 125 så de är ingen fara” och sen när man väl hamnade på en våg visade den 130+ (134 är mitt max jag nånsin vägt in mig på).

Det blir så fel då, man har ingen kontroll, och man vet att man väger mycket och då ställer man sig inte på vågen helt enkelt. Ställer man sig inte på vågen har man heller ingen kontroll.
Likadant för en diabetiker (nu tar vi typ-1). De har ingen kontroll över sitt blodsocker om de inte kontrollerar den genom blodsockermätare. De kan inte “höfta” heller; “Äh, jag ligger nog bra till, så vi tar en bulle till”. Funkar inte.

Så, hur är min vikt nu då?
95kilo väger jag nu, -34 kilo sen 24:e april, mitt midjemått följer viktkurvan dvs mitt midjemått är cirka 95cm.

Jag Intervalltränar i spåret mer nu än att jogga hela varvet runt.
Promma 6 stolpar, springa 4. Och då försöka sprinta i all mån de går.

Och jag kör fortfarande middag till middag-fasta även om jag nån gång lunchat med nån gammal kollega och vän (vissa har bara tid att ses på lunchen, och ingen jag känner kör middag-middag som jag, så då får man “offra sig” ;). Men sålänge man har koll!)

Så, nu har jag fått ur mig lite. Ska försöka komplettera med en till post en annan dag 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: