Det är ju så svårt att hålla liv här!

Men jag finns kvar och jag har inte slutat tänka på bloggen!

Jag vill ju ha den här för att kunna blicka tillbaka på mitt liv och även få ner mina tankar i text.

Idag har jag tänkt på salt. Jag fick nämligen kramp inatt och jag har nog hittat rätt mönster. Och det är inte magnesiumbrist som är boven (känner jag).

Det är nämligen saltbrist! Låt mig förklara:

Igår så hade vi personalmöte på kontoret och då är det förlagt under lunchen vilket gör att jobbet bjuder på lunch. Jag hade röstat för pizza för det är rätt gött med pizza, sålänge man håller det till en rimlig nivå. Sådär 1 gång i veckan eller mindre. Och jag lägger på lite extra sallad, sås och ost på min pizza. Just för fettets skull och mättnadens skull. Jättegott iallafall och absolut inte LCHF men jag har ju å andra sidan kommit från min strikta LCHF för jag har gjort den stora förändringen och nu ska jag liksom plana ut!

Iallafall, tillbaka till salt. När jag annars äter middag så är det på eftermiddagar efter jobbet, då är det oftast fett och protein och sallad, fördelat på tallriken. Både salladen och proteinet extrasaltar jag efteråt. Och dricker vatten till maten. Och jag får aldrig kramp på natten då. Aldrig!
Igår så åt jag pizzan då, med vatten till, hemma skippade jag middagen och drack vatten. Så jag fick åtminstone ett dagsbehov på två liter vatten i kroppen, och jag fick kramp.
Jag tog inte magnesiumtabletter, det står rekommenderat att man ska ta 3 tabletter varje dag, eller efter träning. Och i början var jag strikt på det men nu för tiden tar jag inte ens tillskott efter träning. Det går bra ändå med bara vatten och salt.
Nu vet jag inte hur jag kunnat lösa det här igår egentligen, det går ju inte slänga salt på en pizza tillexempel, eller? Kanske ska prova.
Jag tänker dock inte prova saltvatten iallafall, har provat det en gång och det var hemskt! Visst är det kanske en vanesak, men nej, det är hemskt. 1 tsk salt och ett glas vatten, ju mindre vatten desto mindre plågsamt fast ändå inte då ju mindre vatten desto mer intensiv saltsmak. Uschablä iallafall!

Fast salt på sallad är jättegott! Med lite salladsdressing och olivolja… Mmm… Fett! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: