Tänkte prata lite bajs…

… för det är ju så intressant! 😀

Avföring (latin: faeces) är den substans som återstår av födan efter att den passerat genom en organism, som absorberat delar av dess näringsinnehåll.

Jag har märkt, som många andra har att när man kört periodisk fasta eller ätit väldigt ren och begränsad kost, så bajsar man mindre!
Jag minns när jag gick på min kolhydratrika osunda kost, då kunde jag bajsa 2-3 gånger om dagen. Då var det ett “bra tecken”, att man hade ett fungerande tarmsystem osv.

Nu när jag dragit ner på maten så blir ju förstås kontentan också att jag skiter mindre, men också om jag använder upp all mat jag har ätit, att kroppen absorberar det, så borde det också innebära att det inte blir några substanser kvar av födan!?

Detta är förstås bara egna observationer, men de låter ändå rimligt. Äter jag rent fett så lagras det (eller förbränns, då jag äter lågkolhydratkost), proteinet går ut i muskler och celler och gör nytta där och de kolhydraterna som jag får i mig förbränns också direkt.

Eftersom jag äter lättsmält mat (antar jag? :D) så är det inget som “överlever magsäcken”, jag tänker framförallt på majs. Om man nån gång tittat på sitt bajs nån gång efter en tacofest, så kan jag garanterat säga att majsen ser i princip likadan ut som när du åt den. Majs ingår inte i min keto-diet så jag slipper den som tur är. 🙂

Men om man tänker ekonomiskt på det här, för det finns de ju vissa som gillar. Att gå från att skita 2 gånger om dagen till 1 gång varannan dag sparar 3 besöks toapapper. Dessutom får “skede 2” mindre att jobba med (filtrering och reningsverken). Och det är ju också bra för miljön då, antar jag?

Tänk om alla i ett lägenhetskomplex skulle gå från 2 gånger om dagen till 1 gång varannan dag. Tänk om man kunde införa en sorts Earth Hour för toalettbesök, “Toilet day”. – “Din spolknapp fungerar inte på 24 timmar”. Undrar vilka effekter man skulle få av de :D.

Nåja, nu balla det här ur från en saklig observation till något ev ouppnåeligt event. Men jag hade kul, och det är det viktiga.

Bajs. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: