Dags att återuppliva bloggen kanske?

Jag har ju faktiskt en blogg med :).

När bloggade jag sist egentligen? *backloggar*…. Den 30:e januari! De är liksom… vi är inne i april nu… förlåt!

Vad har hänt sen sist? Jag har varit viktstabil! Jag har börjat gymma! Jag har ätit mer “vanlig mat”.

Punkt 1: Börjat gymma!

Jo men, den här rysskylan och den förbannade snön satte sig ju! De gick ju inte att jogga. Så jag gick bara hemma. Jag kunde inte ens gå ut å promenera med lilleman!
Vi brukade ju ta lite långpromenader på runt en timma och de sätter ju fart på lite förbränning och håller liksom, saker å ting i schack!
Samtidigt så anmälde jag mig till något som kallas “MVLT – Extreme run” (http://www.extremerun.se) som går av stapeln i september också, samma som broloppet, så kände jag att jag måste ha lite styrka i kroppen, inte bara kondition. Så, jag signa upp mig på de lokala gymmet, och jag har fått en genomkörare av hela kroppen i princip. Ben, lår, vader, bröst, mage, axlar, biceps triceps. Dessutom kan jag ju göra “egna grejer” också… Lite marklyft, rumpa, kondition, alltså det jag vill å känner för :). Så det är ju nice!

Punkt 2: Vara viktstabil!

Jag väger mig ju fortfarande varje onsdag, målet är att ligga på samma vikt eller mindre. Nyligen kollade jag in min “3-månadershistorik” i Fitbit och insåg att jag har hållt ungefär samma vikt i 3 månader. Jag gick under 90 och har pendlat mellan 86-89 kg. Och det känns väldigt skönt att ha gjort det! Jag har främst använt mig av PF för att hålla vikten. Men för ett år sen så hade jag ju varit viktstabil också, fast då pratade vi runt 130kg istället för 88kg ;). Och då var det mha mat jag höll vikt, inte avvisande av mat :D.

Punkt 3: Äta “vanlig” mat!

Veckan som varit har varit väldigt “icke-LCHF” för mig. Lilleman har varit sjuk, sömnen har varit runt 5-timmar per natt. Störd sömn dessutom. Kalasförberedelser har de varit eftersom vi haft släktkalas i helgen. Baka bullar, fixa kakor, fixa tårta osv osv. Så jag har ätit pizzor, tårta, bullar, egentligen bara sånt där “skräp” 😀 Det har inte varit jättegott, men det har varit smidigt. Så nu på onsdag förväntar jag mig en liten spik i vågen. Men jag blir också glad om den inte har skenat, förstås. Jag försöker att tänka “när man festar festar man, och sen fastar man”. så nu är jag inne i “Fastan”. Och de brukar gå bra faktiskt. Men jag märker att magen “hungrar/knorrar” så mycket mer nu när jag ätit kolhydrater, än när jag ätit fett och fastar. Intressant! 🙂

På tisdag nästa vecka har jag gjort “Ett år med LCHF”, för de var så jag började, jag skulle ge det ett år.
Så denna veckan ska jag försöka tänka ut allt som behövs för att skriva ihop en sammanfattning liknande en annan sammanfattning jag skrev för ett tag sen :).

Ha de gött så länge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: