Om

Någon gång i tonåren, troligen när jag fick en egen liten inkomst på 400kr i månaden, började jag konsumera skräp. Skräp när jag själv ville, billigt skulle det vara, så att pengen räckte hela månaden. Jag tror det var då jag började gå upp i vikt. Jag är rätt så säker på det.

Detta bortförklarades med meningar som; “Äh, du växer fortfarande, de försvinner” och “Du har en stor benstruktur bara… Ingen fara med dig!”. Det lyssnade jag förstås på också… För jag ville ju också fortsätta med min konsumtion av chips, godis och läsk. Det är ju gott, så varför sluta?
Faktum att de dök upp “Självtest för anlag av övervikt” på apoteket bekräftade också att det finns människor som av genetiken och naturen “är feta”. De kvittar om de förändrar kost eller tränar mer. De kommer inte göra skillnad.

Detta levde jag efter fram tills jag blev 28 år. 

Min vän hade gått bort i cancer i ung ålder, en annan vän hade tillfrisknat från typ-2 diabetes och tappat massa övervikt och blivit en annan människa. Dessa två händelser inom loppet av ett par månader fick mig att tänka till; Min övervikt, jag har barn… Barn jag vill leka med. Barn jag vill se växa upp. Barn som förtjänar en pappa. Jag kan inte längre vara överviktig!
Jag bestämde mig, min diabetesvän applicerade LCHF och periodisk fasta de första månaderna för att rensa bort sockret ur kroppen, jag bestämde mig: “Jag ska ge LCHF 1 år, ett seriöst år!”. 
På min 28års dag drack jag min sista vanilla coke, sa åt min sambo att ställa in smörgåstårts-baket för nu är förändringens tid.

Jag sopade bort alla kolhydrater – Ingen pasta, ris, potatis eller liknande. Och absolut inget godis, chips å läsk. Jag tog också bort mjölken ur kosten. Mjölk som jag annars kunnat dricka 3-4 glas till maten.

http://kostdoktorn.se blev min främsta källa till LCHF-kunskap. Vad man får äta, vad man inte får äta och varför man inte ska äta det. Snart hittade jag till denna sidan om de 5 effektivaste råden för viktnedgång . Det var då jag började “äta bara när jag var hungrig”. Detta gjorde att jag kunde äta när som helst nästan, ibland inte samtidigt som familjen. Till slut hade jag börjat med periodisk fasta nästan rent automatiskt! 16:8 till en början.

Efter 6 månader hade jag tappat 30 kilo.
Efter 9 månader hade jag tappat 40 kilo.
Jag började på 129kg, jag har vägt upp emot 133kg.
Och det där ÅRET har inte gått än!!

Jag bestämde mig, Jag förändrade mig.
Nu väntar nya utmaningar:
Mål för 2018 är änsålänge:
– Hålla vikten runt 90kg eller lägre.
– Springa mitt allra första löparlopp (På distansen 1 Mil dessutom).

Jag, 35 kilo mindre!

Ni får jättegärna följa mig på Instagram där jag försöker posta mina framgångar så mycket jag kan. Samtidigt som jag försöker hålla bloggen levande!